top of page

Passie voor textiel

20200621%20-%20kopie_edited.jpg
Kunst en de behoefte aan schoonheid spelen een essentiële rol in mijn leven, ik kan niet zonder. Mijn jarenlange ervaring in musea was ideaal om continu mijn eigen creativiteit te voeden.
Door mijn studies kunstgeschiedenis en antropologie en door mijn vele reizen kwam ik in contact met andere mensen, hun cultuur en hun kunst.
 
Ik ben gefascineerd door de schoonheid van stoffen - textuur, kleuren, decoraties - en de rijkdom van textielstalen en -restanten. Maar ook door de geschiedenis ervan en door het verhaal achter een textielobject. Dit inspireert mij tot het creëren van nieuwe textiele vormen en voorwerpen: abstracte composities, interieurtextiel, sjaals, ...

 

 

Door verlies van geliefden in mijn directe omgeving kwam ik tot het maken van herinneringstextiel. Het textiel, bijvoorbeeld een lievelingskledingstuk van een overledene, bewaart in zich de herinnering maar krijgt een tweede leven: het wordt een voorwerp van troost, een voorwerp van liefde, kortom herinneringstextiel om te koesteren.
 
Het voelt prettig wanneer mijn hoofd en handen samenwerken, meer nog, wanneer ik kan creëren met gevoel. Hierop richt ik mij vandaag en dat doe ik ook voor anderen; ik maak immers graag tijd voor mensen, hun verhaal en hun welzijn. Ik ben enthousiast en heb plezier in wat ik doe.
IMG_8361_edited.jpg

Mijn creaties

 

- geven door upcycling je unieke verhaal  nieuw leven

- helpen loslaten

- zijn een geschenk voor jezelf of    voor iemand anders

- geven schoonheid en troost

Ik ben ook actief als adviesverlener voor het behoud, beheer en presenteren van museum-, erfgoed- en privé-collecties.

Voor meer informatie zie professionele achtergrond.

bottom of page